Σχετικά με εμένα

Η Ντίνα Μπεζιούλα σπουδάσε  Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου, ενώ παράλληλα εργαζόταν σε κέντρα ημέρας για άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σε δημόσια σχολεία του Λονδίνου. Ειδικεύτηκε μεταπτυχιακά στην Ψυχολογία της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στην αξιολόγηση και αντιμετώπιση της δυσλεξίας.

Ερχόμενη στην Ελλάδα και βασιζόμενη στην επιθυμία της να κατανοήσει εμπειρικά την ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα και την ψύχωση, εργάστηκε ως «συνοδός» παιδιών με αυτισμό και ψύχωση και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στις "Ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις-Συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας στην ψύχωση" στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών "Αιγινήτειο" Νοσοκομείο και την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (Ε.Ε.Ε.Σ.).

Από τότε, επίσης συνεργάζεται με ιδιωτικά ιατροπαιδαγωγικά κέντρα ως ψυχολόγος με ψυχαναλυτική εποπτεία για το κλινικό της έργο, υποστηρίζοντας ομάδες γονέων και παιδιών και αναλαμβάνοντας την ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων καθώς και την ψυχοπαιδαγωγική ετοιμότητα παιδιών και εφήβων.

Λειτουργεί το ιδιωτικό της γραφείο από το 2009 στην Κηφισιά. Κατά διαστήματα, συνεργάζεται με το Δήμο Κηφισιάς παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη σε νηπιαγωγούς και δασκάλους, που πλαισιώνουν τα σχολεία του Καλλικρατικού δήμου και ψυχοθεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε εφήβους καθώς και σε ενήλικες δημότες.

Έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τα Ι.Ε.Κ., παρέχοντας εποπτεία στους εκπαιδευόμενους σε δημόσια ειδικά σχολεία, που επιθυμούν να ασχοληθούν με την προσχολική αγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έχει εισηγηθεί ποικίλα ψυχοθεραπευτικά θέματα σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς φορείς (πανεπιστήμια και Υπουργείο Παιδείας) στο Bangladesh,  στην Ηλιούπολη και στην Κηφισιά.

Από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2015 είχε τη χαρά να συνεργάζεται με δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, υπο την αιγίδα της ΕΥΕ, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοσυναισθηματικής υποστήριξης σε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο (1. Δειγματικές παρεμβάσεις στην τάξη διαφόρων θεματικών, όπως "Αντιμετώπιση εκφοβισμού", 2. Συμβουλευτική υποστήριξη, 3. Ομιλίες με διάφορες θεματικές και 4.Εποπτικη υποστήριξη στο έργο των εκπαιδευτικών).

Η κλινική της εκπαίδευση συνεχίστηκε στην "Πρώιμη Θεραπευτική Παρέμβαση Βρεφών και Νηπίων" στο πλαίσιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ιατρικής Σχολής με συντονίστρια την κυρία Έφη Λάγιου - Λιγνού.

Η ψυχογενής ανορεξία, ο ναρκισισμός και γενικότερα το ζήτημα της ρήξης στην υποκειμενική δομή βρίσκονται στο κέντρο των ενδιαφερόντων της και των κλινικών μελετών της. Επίσης, στην παρούσα φάση συμμετέχει σε διάφορες ομάδες εργασίας και μελέτης ψυχαναλυτικών κειμένων και πράξεων και είναι μέλος της Ελληνικής Ομάδας Balint. Παράλληλα, συνεχίζει την ψυχαναλυτική της εκπαίδευση τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε ομαδικό.

 

follow-balint-gr-blue